Όροι Χρήσης

Οι παρόντες όροι και προϋποθέσεις (εφεξής «όροι χρήσης») διέπουν την χρήση της ιστοσελίδας μας και τις υπηρεσίες που παρέχονται μέσω αυτής.

Οι υπηρεσίες που διατίθενται μέσω της ιστοσελίδας μας παρέχονται σύμφωνα με τους ακόλουθους όρους χρήσης και σύμφωνα με τις επιμέρους πληροφορίες και πολιτικές που βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα μας. Όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας και επιλέγετε να κάνετε χρήση των υπηρεσιών που σας προσφέρουμε με την υποβολή αιτήματος κράτησης ή όταν απλώς περιηγείστε στην ιστοσελίδα μας, θεωρείται ότι έχετε λάβει γνώση και αποδέχεστε τους παρόντες όρους χρήσης, συνεπώς συνιστούμε την προσεκτική επισκόπηση των πληροφοριών που σας παραθέτουμε. Στην περίπτωση που δεν συμφωνείτε με τους παρόντες όρους χρήσης παρακαλούμε να απέχετε από την χρήση των υπηρεσιών που διατίθενται μέσω της ιστοσελίδας μας.

Ενδέχεται να επικαιροποιούμε κατά καιρούς το περιεχόμενο των παρόντων όρων χρήσης. Με δεδομένο ότι οι όροι χρήσης που εφαρμόζονται κατά την υποβολή του αιτήματος κράτησης μέσω της ιστοσελίδας μας, είναι αυτοί που είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα μας κατά το χρόνο υποβολής του αιτήματος κράτησης, σας συνιστούμε να ανατρέχετε στους όρους χρήσης μας πριν την ολοκλήρωση της κράτησής σας.

Την παρούσα ιστοσελίδα διευθύνει και λειτουργεί η ατομική επιχείρηση με την επωνυμία «Αρίστος Στυλιανός», που εδρεύει στο Δήμο Κασσάνδρας, στη Νέα Φώκαια, ΤΚ 63077, με τηλέφωνο επικοινωνίας +302374081111 και διεύθυνση email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (εφεξής η «Εταιρεία»)

 1. Χρήση της Ιστοσελίδας μας

Κάνοντας χρήση της ιστοσελίδας μας συναινείτε με τους παρόντες όρους χρήσης και ιδίως αποδέχεστε ότι:

Α) τα στοιχεία που μας παρέχετε είναι αληθή και ακριβή και ότι έχουμε τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε μαζί σας είτε στο τηλέφωνο επικοινωνίας είτε στην διεύθυνση email που μας παρέχετε με σκοπό την διεκπεραίωση της συναλλαγής.

Β)δεν θα κάνετε χρήση της ιστοσελίδας μας για αθέμιτους σκοπούς, όπως για παράδειγμα για την διάδοση παράνομου ή και επιβλαβούς λογισμικού (ιούς).

Γ)επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας προκειμένου να είναι εφικτή η παροχή των υπηρεσιών μας.

Όταν συναλλάσσεστε με την εταιρεία μας, εγγυάστε ότι δεν στερείστε δικαιοπρακτικής ικανότητας και έχετε συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας σας.

 1. Υποβολή Αιτήματος Κράτησης

Μπορείτε να υποβάλετε το αίτημα κράτησής σας στην ιστοσελίδα μας, συμπληρώνοντας τα απαραίτητα στοιχεία στο πεδίο της «φόρμας κράτησης». Για την ολοκλήρωση υποβολής του αιτήματος κράτησης είναι αναγκαία η καταχώρηση εκ μέρους σας των απαραίτητων πληροφοριών που θα απαιτηθούν για την επεξεργασία του αιτήματός σας και συγκεκριμένα: του ονοματεπώνυμου σας, της διεύθυνσης του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, του αριθμού τηλεφώνου σας, του είδους του επιλεγόμενου οχήματος για τη μεταφορά σας, του σημείου και της ώρας παραλαβής και του σημείου παράδοσης, καθώς και του αριθμού των ατόμων προς μεταφορά, συμπεριλαμβανομένων τυχόν παιδιών ή βρεφών.  Στην περίπτωση που έχετε κάποιο ειδικό αίτημα ως προς τη μεταφορά σας, όπως για παράδειγμα αίτημα μεταφοράς ζώου παρακαλούμε να μας το γνωστοποιήσετε συμπληρώνοντας το σχετικό πεδίο των παρατηρήσεων.

 Με την καταχώρηση των ανωτέρω πληροφοριών, εγγυάστε ότι αυτές είναι έγκυρες και αληθείς και αναφέρονται στο πρόσωπο ή πρόσωπα που υποβάλουν το εκάστοτε αίτημα. Η μη χορήγηση εκ μέρους σας των ανωτέρω πληροφοριών ή η χορήγηση ανακριβών πληροφοριών θα έχουν ως αποτέλεσμα την αδυναμία επεξεργασίας και διεκπεραίωσης του αιτήματός σας. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που μας γνωστοποιείτε κατά το στάδιο υποβολής του αιτήματος κράτησης, παρακαλούμε ανατρέξτε στην πολιτική απορρήτου που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα μας.

Στην περίπτωση ακύρωσης του αιτήματός σας λόγω εσφαλμένων παρασχεθέντων στοιχείων, η εταιρεία μας ουδεμία ευθύνη φέρει απέναντί σας εξαιτίας της ακύρωσης του αιτήματός σας.

Σας επισημαίνουμε και σας εφιστούμε την προσοχή ότι μόνη η υποβολή του αιτήματος κράτησης  δεν συνεπάγεται την ολοκλήρωση της κράτησής σας ούτε και μας δεσμεύει καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην παροχή των υπηρεσιών που αιτείστε. Η ολοκλήρωση της κράτησης θα πραγματοποιηθεί μόλις αποδεχθείτε την προσφορά που θα σας στείλουμε σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην επόμενη παράγραφο.

 1. Αποδοχή του αιτήματος κράτησης

Μετά την υποβολή του αιτήματος κράτησης το οποίο πάντοτε τελεί υπό τον όρο της αποδοχής του καθώς και υπό τον όρο διαθεσιμότητας της επιθυμητής υπηρεσίας, θα λάβετε από την εταιρεία μας απαντητικό email με το οποίο θα σας γνωστοποιούμε την προσφορά μας σε σχέση με την παροχή της υπηρεσίας που αιτηθήκατε (εφεξής «η προσφορά»). Η προσφορά θα περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία που επιλέξατε, συμπεριλαμβανομένου του τιμήματος, του τρόπου εξόφλησης, του σημείου και της ώρας παραλαβής και του σημείου παράδοσης.

Κατά κανόνα, θα σας ζητήσουμε η εξόφληση του τιμήματος να πραγματοποιηθεί στον οδηγό του οχήματος με έναν από τους διαθέσιμους τρόπους πληρωμής, πριν η μετά την ολοκλήρωση του δρομολογίου. Κατ’ εξαίρεση σε ορισμένες περιπτώσεις αιτημάτων κράτησης ενδέχεται η προσφορά που θα σας αποστείλουμε να απαιτεί την καταβολή προκαταβολής για την ολοκλήρωση της κράτησής σας. Η καταβολή προκαταβολής δεν αποτελεί συνήθη πρακτική της εταιρείας μας και ενδέχεται να προκύψει ενδεικτικά σε περιπτώσεις κράτησης πολλών οχημάτων του στόλου μας ή εκτέλεσης πολύωρων δρομολογίων/εκδρομών.  Διευκρινίζουμε ωστόσο, ότι εφόσον σας ζητηθεί καταβολή προκαταβολής, η μη έγκαιρη εξόφλησή της, οδηγεί στην αδυναμία αποδοχής του αιτήματος κράτησης.

Επισημαίνουμε ότι για την ολοκλήρωση της κράτησής σας, δεν αρκεί η λήψη της προσφοράς, αλλά απαιτείται η  εκ μέρους σας επιβεβαίωση ότι αποδέχεστε αυτή, αποστέλλοντας μας σχετικό επιβεβαιωτικό email. Διευκρινίζεται ότι η αποδοχή της προσφοράς συνεπάγεται την ρητή και ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των επιμέρους όρων που περιλαμβάνονται σε αυτή. Τυχόν δε αλλαγές ως προς τους όρους της κράτησής σας, μπορούν να γίνουν μόνο κατόπιν κοινής μας συμφωνίας.

Διατηρούμε το δικαίωμα να μην αποδεχθούμε το αίτημα κράτησής σας στην περίπτωση μη διαθεσιμότητας οχήματος ή οδηγού.  Σε αυτή την περίπτωση θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσουμε για την αδυναμία παροχής της υπηρεσίας που αιτείστε. Ομοίως, διατηρούμε το δικαίωμα να μην αποδεχθούμε το αίτημα κράτησης που υποβάλατε στην ιστοσελίδα μας για οποιοδήποτε άλλο λόγο. Η εταιρεία μας δεν θα ευθύνεται απέναντί σας αν για οποιοδήποτε λόγο δεν αποδεχθούμε το αίτημα κράτησής σας, θα καταβάλλουμε όμως κάθε δυνατή προσπάθεια δρώντας με καλή πίστη και σύμφωνα με τα συναλλακτικά ήθη προκειμένου να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες σας.

 1. Σημείο παραλαβής και παράδοσης

Το σημείο αναχώρησης και προορισμού της διαδρομής επιλέγονται από εσάς κατά την υποβολή του αιτήματος κράτησης. Εάν επιθυμείτε την αλλαγή του συμφωνημένου δρομολογίου μετά την αποδοχή της προσφοράς, οφείλετε να ενημερώσετε κατά την άφιξή σας στο σημείο παραλαβής τον οδηγό ο οποίος δύναται να αποδεχθεί την αλλαγή του δρομολογίου μόνο εφόσον αυτό είναι εφικτό σύμφωνα με τον ημερήσιο προγραμματισμό δρομολογίων της εταιρείας, διατηρώντας στην περίπτωση αυτή η εταιρεία το δικαίωμα να μην αποδεχθεί την αλλαγή του συμφωνημένου δρομολογίου. Εφόσον η αλλαγή του δρομολογίου δεν είναι εφικτή, η εταιρεία δύναται να υπαναχωρήσει και να μην εκτελέσει το προγραμματισμένο δρομολόγιο ενώ δεν θα φέρει ουδεμία ευθύνη απέναντί σας εξαιτίας αυτού του γεγονότος.

 1. Ώρα Παραλαβής

Ομοίως, η ώρα παραλαβής από το επιλεγμένο σημείο αναχώρησης επιλέγεται από εσάς κατά το στάδιο του αιτήματος κράτησης. Εάν επιθυμείτε την αλλαγή της ώρας παραλαβής, οφείλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας τουλάχιστον δύο ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης. Στην περίπτωση που η αλλαγή της ώρας αναχώρησης δεν είναι εφικτή, η εταιρεία δύναται να αρνηθεί το αίτημά σας για αλλαγή της ώρας αναχώρησης, να υπαναχωρήσει και να μην εκτελέσει το προγραμματισμένο δρομολόγιο ενώ δεν θα φέρει ουδεμία ευθύνη απέναντί σας εξαιτίας αυτού του γεγονότος.  

 1. Τίμημα και τρόποι πληρωμής

Το ύψος του τιμήματος για την παροχή της υπηρεσίας που αιτείστε περιλαμβάνεται στην προσφορά που λαμβάνετε από εμάς μετά την υποβολή του αιτήματος κράτησης. Το τίμημα απεικονίζεται σε ευρώ και περιλαμβάνει τον εφαρμοζόμενο ΦΠΑ. Το τίμημα, εκτός διαφορετικής προηγούμενης συμφωνίας, καταβάλλεται στον οδηγό κατά την λήξη του δρομολογίου. Στην περίπτωση που επιθυμείτε τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών (αντί απόδειξης) για την παρεχόμενη υπηρεσία, θα πρέπει να μας ενημερώνετε εκ των προτέρων ώστε να φροντίσουμε για την αποστολή του σχετικού τιμολογίου στο email που θα μας υποδείξετε.

Κατά την λήξη του συμφωνημένου δρομολογίου, μπορείτε να επιλέξετε να καταβάλετε στον οδηγό το τίμημα της παρεχόμενης υπηρεσίας είτε τοις μετρητοίς, είτε με τη χρήση χρεωστικής/ πιστωτικής ή προπληρωμένης κάρτας. Κάθε όχημα του στόλου μας, διαθέτει εγκατεστημένο μηχάνημα πληρωμών pos που κάνει δεκτές χρεωστικές, πιστωτικές ή προπληρωμένες κάρτες Visa, Mastercard, American Express και Maestro. Η διαδικασία πληρωμής διενεργείται μέσω του ασφαλούς περιβάλλοντος της Τράπεζας με την οποία συνεργαζόμαστε το οποίο εγγυάται την ασφάλεια και ταχύτητα της συναλλαγής σας.

 1. Υποχρεώσεις επιβατών κατά τη χρήση οχήματος του στόλου μας

Κατά τη διάρκεια του δρομολογίου, οι επιβάτες οφείλουν να αποφεύγουν κάθε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην ασφάλεια της κυκλοφορίας. Ιδιαίτερα πρέπει:

α. να μην εμποδίζουν τον οδηγό με ενέργειές τους κατά τη διάρκεια της οδήγησης,

β. να μην επιχειρούν να αποβιβαστούν ή να επιβιβαστούν στο αυτοκίνητο όταν αυτό κινείται,

γ. να μην καπνίζουν,

δ. να μην ανοίγουν τα παράθυρα και τις πόρτες  χωρίς τη συγκατάθεση του οδηγού,

ε. να είναι ευπρεπείς, ευγενικοί και να μην επιδεικνύουν ανάρμοστη, υβριστική, προκλητική ή απειλητική συμπεριφορά με οποιονδήποτε τρόπο κατά τη διάρκεια του δρομολογίου,

στ. να μην προβαίνουν σε οποιαδήποτε ενέργεια που μπορεί να προξενήσει φθορά στο αυτοκίνητο,

ζ. να μεριμνούν για τα μεταφερόμενα με ευθύνη τους παιδιά, ζώα και αντικείμενα,

η. να μη ρίχνουν σκουπίδια ή αντικείμενα εντός ή εκτός των οχημάτων και να μη ρυπαίνουν με οποιονδήποτε τρόπο τα οχήματα,

θ. να τηρούν επιμελώς τις οδηγίες για τη μετακίνηση με μικρά παιδιά και για τη μεταφορά βρεφικών και παιδικών καροτσιών, αποσκευών, ποδηλάτων και κατοικίδιων ζώων,

ι. να μην καταναλώνουν φαγητό και ποτό καθ’ όλη τη διάρκεια της μετακίνησής τους και μέχρι το τέλος της διαδρομής, εκτός αντιθέτου συμφωνίας με την εταιρεία ή αντίθετης υπόδειξης του οδηγού, και

κ. να μη χρησιμοποιούν το όχημα μεταφοράς για οποιοδήποτε παράνομο σκοπό.

Στην περίπτωση που το όχημα υποστεί οποιαδήποτε φθορά, συμπεριλαμβανομένης τυχόν ρύπανσής του, κατά παράβαση των ανωτέρω όρων χρήσης, η εταιρεία δύναται να αξιώσει από τον πελάτη την αποκατάσταση της προκληθείσας με δική του υπαιτιότητα ζημίας ή την αποκατάσταση της καθαριότητας του οχήματος.

 1. Δηλώσεις και εγγυήσεις της εταιρείας

Η εταιρεία μας λειτουργεί σε συμμόρφωση με τους εφαρμοστέους κανονισμούς που διέπουν την εκμετάλλευση Επιβατικών Δημόσιας Χρήσης αυτοκινήτων και ειδικότερα σε συμμόρφωση με τους ν. 4530/2018 και  ν. 4070/2012 όπως ισχύουν. Εξασφαλίζουμε πάντα την τήρηση όλων των κανόνων σχετικά με την κατάσταση των οχημάτων του στόλου μας και συγκεκριμένα:

α. φροντίζουμε το όχημα να βρίσκεται πάντα σε άριστη κατάσταση από τεχνικής πλευράς και ασφάλειας, χωρίς βλάβες ή τεχνικά προβλήματα,

β. χρησιμοποιούμε έμπειρους οδηγούς με ειδική άδεια οδήγησης σε ισχύ, οι οποίοι επιδεικνύουν  επαγγελματισμό και υπευθυνότητα κατά την διάρκεια του δρομολογίου,

γ. μεριμνούμε για την απαιτούμενη τακτική συντήρηση και ορθή λειτουργία των συστημάτων κλιματισμού για τη θέρμανση, τη ψύξη και τον αερισμό του οχήματος, και

δ. ασφαλίζουμε τα οχήματά μας με κάλυψη αστικής ευθύνης έναντι τρίτων, με σκοπό την αποζημίωση των ζημιών που ενδέχεται να προκληθούν σε τρίτους.

 1. Αποποίηση ευθύνης

Η εταιρεία μας λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας ως προς την ασφαλή μεταφορά σας συμπεριλαμβανομένης της ορθής συντήρησης του οχήματος, της απασχόλησης έμπειρων οδηγών και της ασφαλιστικής κάλυψης αστικής ευθύνης. Η εταιρεία μας, δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε βλάβη της υγείας σας ή περιουσιακή ζημία υποστείτε κατά την εκτέλεση του δρομολογίου από υπαιτιότητα τρίτων προσώπων.  Τέτοιες βλάβες της υγείας σας μπορεί ενδεικτικά να προξενήσουν, ατυχήματα που προκλήθηκαν από υπαιτιότητα τρίτων, κατανάλωση αλλοιωμένων τροφίμων κατά την διάρκεια του δρομολογίου κ.α.

 1. Ακύρωση της κράτησης

Στις περιπτώσεις που για την κράτησή σας έχετε προκαταβάλει μέρος του τμήματος, έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την κράτησή σας, αζημίως, το αργότερο 24 ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης του δρομολογίου. Στην περίπτωση αδυναμίας τήρησης της ανωτέρω προθεσμίας, το ποσό της προκαταβολής θα χρησιμοποιείται ως  ποινική ρήτρα και δεν θα σας επιστρέφεται.

Σε κάθε περίπτωση παρακαλούμε για την όσο το δυνατόν πιο έγκαιρη ενημέρωσή μας για την ακύρωση της κράτησής σας, επικοινωνώντας μαζί μας τηλεφωνικά ή μέσω email στα στοιχεία επικοινωνίας που βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα μας.

 1. Πνευματική Ιδιοκτησία

Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η αναπαραγωγή, αναδιανομή, αντιγραφή ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του περιεχομένου της ιστοσελίδας μας συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών σημάτων, του φωτογραφικού υλικού, των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων κλπ. Σε κάθε περίπτωση που διαπιστώσουμε την παράνομη χρήση του περιεχομένου της ιστοσελίδας μας κατά παράβαση των νόμων περί προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας, διατηρούμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας να απαιτήσουμε την άμεση άρση της προσβολής και την εύλογη ανόρθωση της προκληθείσας σε εμάς ζημίας συμπεριλαμβανομένης της αξίωσής μας για αποζημίωση.

 

 1. Σύνδεσμοι τρίτων μερών στην ιστοσελίδα μας

Η ιστοσελίδα μας δύναται να φιλοξενεί συνδέσμους τρίτων με ενημερωτικό ή διαφημιστικό υλικό. Το περιεχόμενο των ιστοσελίδων αυτών των συνδέσμων δεν βρίσκεται σε καμία περίπτωση υπό τη σφαίρα ευθύνης μας και ουδεμία ευθύνη φέρουμε για οποιαδήποτε αξίωση που συνδέεται με αυτό.

 1. Ανωτέρα Βία

Εάν οποιαδήποτε υποχρέωσή μας που πηγάζει από την μεταξύ μας συμφωνία παροχής υπηρεσιών και που ορίζεται στους παρόντες όρους χρήσης, καθίσταται αδύνατη για οποιονδήποτε λόγο ανωτέρας βίας, δεν θα ευθυνόμαστε με κανένα τρόπο απέναντί σας για την αποκατάσταση τυχόν προκληθείσας εξ’ αυτού του λόγου ζημίας σας.

Ως γεγονός ανωτέρας βίας θεωρείται κάθε γεγονός που δεν βρίσκεται στην σφαίρα ευθύνης μας όπως ενδεικτικά, και όχι περιοριστικά η ύπαρξη απεργιών, κοινωνικών αναταραχών, κινητοποιήσεων, διαμαρτυριών, αστυνομικών περιοριστικών μέτρων που ενδέχεται να εμποδίζουν την ομαλή κίνηση της κυκλοφορίας, φυσικών καταστροφών, ακραίων καιρικών φανομένων, επιδημιών ή πανδημιών, πολέμων, πυρκαγιών κα.

 1. Εφαρμοστέο Δίκαιο και Δικαιοδοσία

Για την επίλυση οποιασδήποτε διαφοράς ή παραπόνου ανακύψει σε σχέση με τους παρόντες όρους χρήσης, σας προτρέπουμε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω οποιουδήποτε εκ των διαθέσιμων τρόπων επικοινωνίας. Δεσμευόμαστε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση της διαφοράς μας, σύμφωνα όσα ορίζουν η καλή πίστη και τα συναλλακτικά ήθη. Ωστόσο, αν αυτό δεν καταστεί εφικτό από την μεταξύ μας συνεννόηση, η επίλυση της διαφοράς μας καθώς και οι παρόντες όροι χρήσης θα διέπονται και θα ερμηνεύονται σύμφωνα με το Ελληνικό Δίκαιο, και υπεύθυνα για την επίλυση της διαφοράς θα καθίστανται τα αρμόδια Δικαστήρια Χαλκιδικής.

 

 

Επικοινωνία

Νέα Φώκαια, Χαλκιδική
+302374081111
+306944763398
info@halkidikitaxi.gr